Consultant

Tilburg, Nederland
Solliciteer
226 dagen geleden Vast
Voltijd
Nader overeen te komen
Categorie: Projectmanagement
Branche: Rijksoverheid
Uren per week: 40
Ervaring: Ervaren (Niet Leidinggevend), 2 ervaringsjaren
Opleidingsniveau: Bachelor's DegreeVoor onze opdrachtgever zijn we op zoek naar een Consultant Kabels & Leidingen (in spé). Wil jij je verdiepen in kennis binnen de civiele techniek? Ben je op zoek naar meer diversiteit en wil je je blijven ontwikkelen? Dan zoeken wij wellicht jou! N.B. Je komt direct in dienst bij de opdrachtgever.

Wat breng jij mee?

 • Een HBO werk- en denkniveau;
 • Affiniteit en passie voor civiele techniek en wetgeving;
 • Een energieke en zelfstandige werkhouding;
 • Je hebt een uitstekende beheersing van de Nederlandse taal, zowel in woord als geschrift;
 • De beschikking tot rijbewijs B.

Wat hebben wij te bieden?

 • Meer dan voldoende uitdaging en diversiteit in het werk door de verschillende rollen en projecten;
 • Ruim voldoende ondersteuning en begeleiding voor jouw persoonlijke en professionele ontwikkeling. Jij bent (of wordt) dé kennishouder op het gebied van kabels en leidingen;
 • Een vrije- en open cultuur met veel ruimte voor eigen initiatief en verantwoordelijkheid;
 • Een gunstige pensioenregeling;
 • Een stimulerende werkomgeving binnen een klein, hecht team waar collegialiteit en een goede sfeer voorop staan. Jouw prestaties zijn direct zichtbaar en daar is aandacht voor.

Een dag in het leven van de Consultant Kabels & Leidingen...

Laten we beginnen dat er geen standaard dag is. Want als consultant is elke dag anders door de diversiteit aan rollen en projecten bij verschillende organisatie door heel Nederland. Je werkt bijvoorbeeld aan actuele thema's rondom de energietransitie, omgevingswet, uitrol van 5G, AVOI, WIBON en de telecommunicatiewet. Als consultant word je voor 3-4 dagen in de week gedetacheerd.

Afhankelijk van het project bekleed je verschillende rollen. Je bent namelijk:

 • Adviseur en sparringpartner: jij biedt advies omtrent beleid op het gebied van kabels en leidingen op basis van de huidige en gewenste situatie bij de klant. 
 • Project-/procesmanager: jij weet als geen ander het proces te optimaliseren en beleid omtrent kabels en leidingen te ontwikkelen. 
 • Coördinator: bij het uitvoeren van het beleid coördineer jij opdat zaken gaan zoals ze zouden moeten gaan. 
 • Coach: je coacht en begeleidt medewerkers van de klant dusdanig dat zij het beleid in de toekomst zelfstandig kunnen uitvoeren en handhaven. 

Je neemt proactief de regie in handen. Hoofdzakelijk ga je de klant adviseren. Dit kan over uiteenlopende zaken gaan, waaronder: het beleid rondom kabels en leidingen en de daarbij horende werkprocessen, contractonderhandelingen met netbeheerders, het verleggen van kabels en leidingen en financiële en juridische zaken rondom kabels en leidingen.

Ook het organiseren, verzorgen en geven van cursussen en trainingen zijn werkzaamheden die je als consultant uitvoert. Kennisoverdracht vind jij erg leuk, omdat je hier kan laten zien dat jij écht weet waar je het over hebt binnen dit specialistische vak- en kennisgebied. 

Wat is jouw impact?

Als blijkt dat jouw klant begrijpt welk doel jouw advies heeft en merkbaar ziet wat de voordelen ervan zijn. 

Collega’s aan het woord - Marcel Hiehle (Consultant) 

Waarom ben je bij Kapabel gaan werken? 

“Vanwege een nieuwe uitdaging en meer afwisseling in werkomgeving, doordat je bij verschillende klanten over de vloer komt.” 

Wat was je vorige baan? 

“Adviseur bij BrabantWater met aandachtsgebieden op met name Assetmanagement en Controle van binneninstallaties.” 

Wat doe je in je vrije tijd? 

“Volleybal, tennis, wielrennen en reizen.” 

Collega’s aan het woord - Dick van Dooijeweert (Senior Consultant) 

Waarom ben je bij Kapabel gaan werken? 

“Voornamelijk om mijn jarenlange ervaring binnen het vakgebied kabels en leidingen te verbreden.” 

Wat was je vorige baan? 

“Voorheen was ik Adviseur Ondergrondse Infrastructuur. En daarvoor ruim 22 jaar meerdere functies vervult bij KPN. De laatste 12 jaar als Adviseur Telecommunicatie-infrastructuur.” 

Wat doe je in je vrije tijd? 

“Wandelen, fietsen, lezen en regelmatig lekker de stad in.” 

De organisatie

Onze opdrachtgever is dé specialist in kabels en leidingen. De specialisten van onze opdrachtgever worden door verschillende organisaties ingehuurd om het hele proces rondom kabels en leidingen te waarborgen. De meerwaarde van de opdrachtgever zit met name in de vernieuwende visie, waarbij de klant kosten bespaart en kan bouwen aan een toekomstbestendig beleid.

De toekomstbestendigheid ontstaat onder andere omdat de consultants ook een coachende rol aannemen, waarbij zij de medewerkers van de klant trainen om het beleid zelfstandig uit te voeren en te handhaven. De opdrachtgever is gevestigd in Tilburg, maar voert projecten uit door heel Nederland.

Zin in deze nieuwe uitdaging? Solliciteer vandaag nog! 

De selectieprocedure is uitbesteed aan Inclusive Talent. Je kunt eenvoudig solliciteren door te klikken op de blauwe button rechtsbovenin. Mocht je nog vragen hebben, bel of mail gerust met Kevin van der Heijden via 06-12058363 of kevin@inclusivetalent.nl. We zien je sollicitatie graag tegemoet!

Share
Ontvang soortgelijke vacatures per e-mail
Je kan je op ieder moment weer afmelden
Vragen? Neem dan contact op met mij